Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Triss i mål och poäng när FKK-Charles spräckte nollan: ”Till slut satt den!”

Tre mål, tre poäng och en fortsatt fin start på division 2-säsongen.
FK Karlskrona städade av Nosaby IF trots en allt längre skadelista.
– Det var ännu starkare att vinna på det sättet med alla skador, kommenterar mittbacken Charles Egombat Carlbäck.
Fotboll • Publicerad 14 april 2024
Hugo Lundqvist, Charles Egombat Carlbäck och Nour Aldin Alkatah svarade för målskyttet i FK Karlskronas 3–0-seger hemma mot Nosaby IF.
Hugo Lundqvist, Charles Egombat Carlbäck och Nour Aldin Alkatah svarade för målskyttet i FK Karlskronas 3–0-seger hemma mot Nosaby IF.Foto: Jerry Nilsson
Fotboll, division 2

FK Karlskrona–Nosaby IF 3–0 (0–0)

Målen, FKK: Charles Egombat Carlbäck, Hugo Lundqvist, Nour Aldin Alkatah.

21-årigen agerade mittback tillsammans med den gamle skolkamraten från gymnasietiden, Jacob Gillén, för andra matchen på raken och samspelet var ingen fråga. Det fanns där. Likaså målgörandet för Carlbäck som, i samband med en fast situation, knoppade in ett av hemmalagets totalt tre mål i den andra halvleken.

– Jag har nog försökt 20 gånger under försäsongen, till slut satt den, ler försvarsspelaren som på något sätt lyckades undvika Nosabys nickstarka fyrtorn Mohammed Mbye.

Annons

Gästerna hade en riktigt vass möjlighet, ett ribbskott av härligt tekniske Stephan Madueke. I övrigt handlade det enbart om FK Karlskrona när det kom till chanser.

– Vi hittade fick ut bollen på kanterna, hittade in bakom, tryckte in mycket folk i boxen och då blev det jobbigt för Nosaby.

Mål nummer två levererades med drygt 20 minuter kvar. Därefter stängde hemmalaget butiken.

Ytterbackarna Kevin Carlsson och Pontus Jonsson fanns på skadelistan sedan tidigare liksom anfallaren Martin Andersson. William Hallgren fick utgå under söndagens match på grund av en lårkaka och redan nämnde Gillén byttes ut i slutskedet som en försiktighetsåtgärd. Kaptenen Simon Hansson har haft problem med en vad, hade den under kontroll men kände sig inte kurant och fick också bytas ut. I stället fick de båda 18-åringarna Victor Bjarkå och Elliot Turesson chansen i a-laget och fixade detta på ett säkert sätt.

FK Karlskrona har spelat ihop sju poäng på de tre inledande omgångarna. Nästa match spelas borta mot jumbon Räppe GoIF.

”Vi hittade fick ut bollen på kanterna, hittade in bakom, tryckte in mycket folk i boxen och då blev det jobbigt för Nosaby.”
Charles Egombat Carlbäck
Hugo Lundqvist placerar in bollen bakom Nosabys Mjällbylån Hugo Fagerberg.
Hugo Lundqvist placerar in bollen bakom Nosabys Mjällbylån Hugo Fagerberg.Foto: Lukas Bern
Hampus Holgersson rusar fram.
Hampus Holgersson rusar fram.Foto: Lukas Bern
Lena EhringSkicka e-post
Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons