Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Träning för vuxna stoppas i Ronneby

I Ronneby kommun hålls biblioteket öppet, men med begränsad verksamhet.
Kommunala sporthallar och simhallar stängs för vuxna.
Blekinge • Publicerad 10 november 2020
Nu får barnen simhallen för sig själv. Vuxna får inte gå och träna under restriktionstiden.
Nu får barnen simhallen för sig själv. Vuxna får inte gå och träna under restriktionstiden.Foto: BLT Arkiv

De nya restriktionerna för Blekinge har lett till ett intensivt arbete i Ronneby kommun. Förvaltningschefen för teknik-fritid och kultur, Anders Karlsson samlade ett stort antal medarbetare och företrädare för föreningslivet till ett digitalt möte under tisdagseftermiddagen.

– Vi är inte klara än, men vi har fattat några beslut om åtgärder som vi nu ska delge samtliga föreningar och andra verksamheter i kommunen, säger han.

Annons

Det som redan är bestämt är att de kommunala sport- och simhallar stängs för vuxna. Föreningslivet kan inte heller hyra in sig med aktiviteter som riktar sig till vuxna.

– Än så länge håller vi simhallarna och sporthallarna öppna för våra barn och ungdomar. Idrott står på skolschemat och vi gör inge begränsning där för barn upp till 15 år, säger Anders Karlsson.

Biblioteket håller öppet för alla grupper, men med begränsningar.

– Vi följer alla råd som kommit ut nu i de lokala restriktionerna och våra bibliotek har ställt in läsecirklar och andra program som vänder sig till vuxna besökare, säger Anders Karlsson.

Restriktionerna gäller nu i första hand till 30 november.

”Nu måste vi alla hjälpas åt att få stopp på den här smittan”
Anders Karlsson, förvaltningschef i Ronneby kommun.

– Det kan bli fler åtgärder när vi har sett över alla kommunens verksamheter. Och då kommer vi att informera om dessa på vår hemsida, säger Anders Karlsson.

Maria Sköldqvist, kultur- och fritidschef i Karlshamns kommun har inga konkreta besked att ge på tisdag eftermiddag.

– Vi jobbar med detaljerade riktlinjer för både våra verksamheter och medarbetare. Men vi hinner inte att redan i dag presentera dem närmare. Vi återkommer under onsdagen med besked.

Simone HansenSkicka e-post
Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons