Nyheter

Livlinorna börjar ta slut

Vinst mot HK Farmen hade varit en livlina.
Men nu börjar räddningsplankorna ta slut för Flottans IF.
– Vi är inställda på kval och nu handlar det om att befästa den platsen, säger tränaren Niklas Martinsson.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2012
Samarbete. Olivia Mårtensson och Mika Thorssen fångar gemensamt in en Farmenspelare.Foto: Bengt Pettersson

Att Flottan ska kunna klara nytt kontrakt utan kvalspel verkar uteslutet. Med sex matcher kvar har laget åtta poäng upp till fast mark ovanför kvalstrecket – det hade kunnat var sex om inte Flottan tappat matchen i andra halvlek i går.

– Vi får inget gratis när vi ligger där vi ligger, konstaterar Martinsson.

Flottan var i ledning nästan hela matchen. 4–0 efter en flygande start, 14–11 i början av andra halvlek och 18–16 efter 18 minuter.

– Insatsen är på många sätt bra. Vi gör ingen dålig match, säger Martinsson.

Men slarv och utvisningar fällde till slut hemmalaget. Totalt sju utvisningar, varav tre på slitvargen Olivia Mårtensson som därmed fick rött kort, och massor med tekniska fel.

– Jag köper samtliga utvisningar. Vi agerar klumpigt, säger Niklas Martinsson.

Och orgien av felpassningar blev till sist för mycket.

– Vid fyra tillfällen ger vi dem bollen rätt i händerna. Det blev avgörande.

Efter 22 minuter i andra halvlek gjorde Farmen 18–19, gick upp i ledning för första gången, och efter det var Flottan faktiskt aldrig nära.

Nu handlar allt om att hålla undan för jagande Eksjö för att hålla sig i från nedflyttningsplatsen.

– Det handlar om att befästa kvalplatsen. Just nu har vi den tack vare två mål bättre målskillnad, säger Niklasson.

Niomålsskytten Mika Thorsson stod för en klart godkänd insats liksom målvakten Jannie Sandehag och Amanda Olsson.

Flottan–Farmen 20–23

(13–11)

Målen, Flottan: Mika Thorsson 9 (1), Amanda Olsson 4, Johanna Ekelund 3 (1), Olivia Mårtensson 2, Sarah Håkansson, Emilia Berup.

Farmen: Emelie Kristiansson 8, Hanna Ringdahl 6, Hanne Pedersen 3, Olympia Cogas 2, Elin Lundin 2, Rebecka Björkman, Emelie Lindvall, Agnes Klemendtson.

Utvisningar: Flottan 7x2 min, Farmen 2x2 min.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.